سئو دامنه ( Domain )
سئو Domain

تذکر : ما در این آموزشها تنها موتورهای جستجوگر را معیار خود قرار ندادهایم.
ابتدا بهتر است با تعریف آکادمی آی تی از سئو این موضوع را بهتر بررسی کنیم
سئو: به مجموعه فاکتورها و اعمال صورت گرفته بر روی وب سایت در جهت هدفگیری رضایت بازدیدکنندگان گفته میشود. اما بازدید کنندگان از نظر ما چه کسانی هستند؟
- افراد حقیقی
- موتورهای جستجوگر
- وبمستران و همکاران شما
همانطور که در بالا اشاره شده ما تمامی این بازدیدکنندگان را در نظر گرفتهایم. به راهکارهایی برای بالابردن قدرت شما در مقابل رقیبانتان اشاره خواهیم نمود و هرگز یک فاکتور و یک عمل را به عنوان دلایل اصلی موفقیت در این حوزه برنمیشماریم.

نقش Protocol در سئو دامنه
در اینترنت از http بیشتر استفاده میشود، از نمونههای دیگر پروتکل نیز میتوان به ftp و telnet اشاره کرد اما از موضوع بحث ما خارج هستند.
استفاده از این پروتکل بر سئو تاثیر چشمگیری میگذارد. مخصوصا پروتکل امن آن یعنی https که سالیانه در ازای مبلغی ( بسته به سرعتهای متفاوت) مابین 50 الی 200 هزار تومان برای دامنههای بین المللی این پروتکل را در اختیار ما میگذارد.
نکته: این مبلغ برای دامنه ملی (.ir) مبلغی بیش از 10 برابر، تعرفه دامنههای بین المللی است (چیزی بین 1 الی 2 میلیون تومان). در ایران تنها سایتهای بانکی و فروشگاههای اینترنتی با دامنه ملی از آن استفاده میکنند.


تاثیر Domain name در سئو
منظور از دامنه ، نام وبسایت شما در اینترنت است که این نیز جزئی از url است. www.domain.com
تعداد کاراکتر پیشنهادی گوگل و https://moz.com (یکی از سایتهای خدماتی سئو)، تعدادی بین 4 تا 8 کاراکتر میباشد اما با بالارفتن روزافزون سایتها، آزاد نبودن دامنههای مناسب و همچنین کمبود دامنه دارای کلمات کلیدی، پیشنهاد ما تعدادی مابین 4 تا 12 کاراکتر است.
معیارهای انتخاب بهینه نام دامنه (سرفصل ها):
- مرتبط با محتوا و موضوع سایت (استفاده از کلمات کلیدی)
- عدم استفاده از کاراکترهای ممنوع در کل (یو آر ال)
- عمر دامنه
- سابقه و تاریخچه دامنه
- عدم به کارگیری حروف مخفف
- عدم استفاده از حروف فینگلیش (کلمات فارسی با حروف انگلیسی)
- وجود کلمه کلیدی به تنهایی
- املا و جملهبندی صحیح دامنه
- عدم تکرار کلمات کلیدی در دامنه
- عدم استفاده از خط فاصله در دامنه (DASH)
- پسوند مناسب
توضیحات تکمیلی
1. ثبت دامنه مرتبط با محتوا و موضوع سایت (استفاده از کلمات کلیدی):
یکی از مهمترین و همچنین تاثیرگذارترین فاکتورها در بهینهسازی دامنه، وجود کلمه یا کلمات کلیدی مرتبط با موضوع سایت از دیدگاه موتورهای جستجوگر، بازدیدکنندگان و کاربران سایت شما است.
به طور مثال اگر قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارید بهتر است از کلمات زیر در آن استفاده کنید:
Stores, shop, market …
حتی اگر صاحب برند و محصول خاصی هستند، باز هم بهتر است در کنار نام شرکت خود از این کلمات استفاده کنید.
مثلا اگر شما صاحب فروشگاه لباسی به نام ایران زمین هستید به جای ثبت دامنه IranZamin.com، به این شکل دامنه خود را به ثبت برسانید iranZaminShop.com.
2.?????? عدم استفاده از کاراکترهای ممنوع در کل آدرس (URL):
تاثیر عمر دامنه در سئو
یکی دیگه از نکاتی که قبل از راه اندازی سایت برای سئو دامنه باید درنظر داشته باشیم عمر دامنه است. گوگل علاقه بیشتری به دامنههای قدیمی دارد. هرچه عمر دامنه بیشتر باشد، سریعتر میتوان از آن نتیجه گرفت.
یکی دیگه از فاکتورهایی که گوگل توجه زیادی به آن نشان میدهد "whois دامنه" است:
whois مجموعه مشخصاتی از دامنه است که شامل بخشهای مختلفی همچون: تاریخ ثبت دامنه، تاریخ انقضا دامنه، عمر دامنه، آدرس سرور، نام مالک و مشخصات او از جمله شماره موبایل، ایمیل و .... میباشد.


سابقه و تاریخچه دامنه در سئو url
منسوخ شدن پیج رنکهای دامنهها، افراد را به این فکر فرو برد که دیگر سابقه دامنه ارزش چندانی ندارد. اما حقیقت ماجرا این است که گوگل قصد جایگزینی فاکتورهای دیگری را به جای پیج رنک داشت از جمله:
- دامین آتوریتی (Authority): مقداری ما بین 0 تا 100 است که هرچه به 100 نزدیک باشد، دامنه موردن ظر قدرت و ارزش بیشتری دارد و همیشه عدد آن بیشتر از پیج ارتورپتی است.معمولا در بین وب سایتهای برتر ایرانی این عدد بالای 70 است. چنانچه کمتر از 40 باشد وب سایت شما از ارزش کمتری برخوردار است.
-بک لینکها: یکی دیگه از فاکتورهای مهم در انتخاب دامنههای قدیمی و با سابقه، تعداد و کیفیت بک لینکهای آن دامنه است:
- از آدرس https://www.alexa.com/siteinfo میتوانید تعدادبک لینکهای دامنه مورد نظر خود را ببینید.
- با مراجعه به سایت الکسا و پس از وارد کردن آدرس دامنه مورد نظر، در صورتیکه سایت دارای پایگاه داده باشد و یا تا چند ماه قبل فعال بوده باشد، در آخر صفحه تعداد بک لینکهای وب سایت قابل مشاهده است.

- میتوانید با سرچ کلمه link: و وارد کردن دامنه خود در روبروی آن، بک لینکهای دامنه را در گوگل مشاهده کنید.

اگر مایل بودید دامنههای قدیمی و سابقهدار که قبلا ثبت بودهاند، به تازگی آزاد شدهاند و امکان ثبت آنها وجود دارد را بینید؛ به آدرس Nic.ir مراجعه کنید و در هر روز لیست 500 دامنه ملی تازه آزاد شده را مشاهده و در صورت تمایل آنها را ثبت نمایید.
اگر خواستید دامنههای با کیفیت (دارای بک لینکهای بالا و پیج آتوریتی) بین المللی و ملی که در حال حاضر ثبت شدهاند را مشاهده کنید و پس از بررسیهای دقیق و آماری که مالکان ارائه دادهاند، آنها را با قیمتی پایین و ارزان خریداری نمایید به لینک http://rankdar.domainsara.ir مراجعه نمایید.
عدم استفاده از حروف مخفف در دامنه:
iranMagazine.ir
*گوگل حروف مخخف را در دامنه شناسایی نمیکند، پس استفاده کردن و نکردن کلمه مخفف فرقی ندارد. در هر دو صورت امکان شناسایی دامنه شما از روی حروف مخفف وجود ندارد.
عدم استفاده از حروف فینگلیش در دامنه:
اگر بخواهید یکی از دو دامنه زیر را برای یک وب سایت خبری ثبت کنید، کدام یک را انتخاب میکنید؟
KHABAR.COM
تفاوت این دو دامنه در چیست ؟
هر دو به معنی (خبر) میباشند ولی یکی به زبان انگلیسی و دیگری به زبان فارسی با حروف انگلیسی!
*گوگل قادر به خواندن حروف کلمات فارسی با حروف انگلیسی یا همان فینگلیش نیست بنابراین استفاده از آن اثری بر سئو سایت نمیگذارد. پس دامنه اولی یعنی NEWS.COM بهترین انتخاب است.
تاثیر استفاده کلمه کلیدی به تنهایی در دامنه :
حال سوال من از شما این است که در سرچ کلمه دانلود آهنگ جدید کدام دامنه مناسبتر است؟
DOWNLOAD NEW MUSIC.COM
RADIO JAVAN.COM
البته که دامنه دوم یعنی DOWNLOAD NEW MUSIC.COM بهتر از دو دامنه دیگر است.
همانطور که بیان شد، دارا بودن خود کلمه کلیدی در دامنه تاثیر بیشتری از سایر دامنهها دارد. اما گزینه سومی هم با نام رادیو جوان وجود دارد که برندی شناخته شده در بین سایتهای موزیک است.
بحث ما در این جا بر سر کلمه کلیدی در دامنه بود و کاری به برندینگ و معروف بودن سایت در بین جستجوگران نداریم. در بخشهای بعدی درباره برند بودن سایت و تاثیر آن بیشتر صحبت خواهیم کرد. به طور کلی کاربران بر روی لینکهایی کلیک میکنند که از قبل با آن آشنایی دارند و نتیجه خوبی از استفاده آن کسب کردهاند.گوگل این موضوع را به راحتی درک خواهد کرد و امتیاز مثبتی به اینگونه سایتها داده خواهد شد.
املا و جملهبندی صحیح دامنه:
MAGAZIN.COM
در دامنه ACADEMY-IRAN .IR هدف راهاندازی سایتی برای آموزشگاه با برند "آموزشگاه ایران" بوده است. جملهبندی صحیح IRAN ACADEMY میباشد که رعایت نشده است.
تذکر: توصیه میشود کلمه کلیدی را در ابتدای دامنه به کار ببرید، مانند : DOWNLOAD IRAN.COM به جای IRAN DOWNLOAD.COM.
عدم تکرار کلمات کلیدی در دامنه:
MUSICMUSIC.COM
SHOPSHOP.COM
دامنههای بالا یک کلمه را دو بار به کار بردهاند و این امر نه تنها امتیاز مثبتی به حساب نمیآید بلکه مضر هم هست.
10. عدم استفاده از خط فاصله در دامنه (DASH)
Young-Journal-News.com
شاید فکر کنید که دامنه اول بسیار شلوغ و ناخوانا است به طوری که موتورهای جستجو امکان تشخیص و خواندن آن را ندارند؛ ممکن است بخواهید دامنه خود را به شکل دوم ثبت کنید تا بازدیدکنندگان و موتورهای جستوجو آن را بهتر تشخیص دهند. اما اینطور نیست!
موتورهای جستوجو از جمله گوگل قابلیت خواندن و تشخیص کلمات مخلوط و به هم چسبیده را دارند. در مورد بازدیدکنندگان هم نگران نباشید؛ به هر حال اگه بخواهند از سایت استفاده کنند باید آدرس را حفظ کنند و یا اسم سایت را در گوگل سرچ کنند.
بر خلاف تصورات سئو کاران همیشه هم این امر صحت ندارد و موتور جستجو دچار مشکل خواهد شد. به طور مثال کلمه «بازی» را در نظر بگیرید. اکثر افراد فکر میکنند بازی به انگلیسی به شکل GAME نوشته میشود اما گوگل گیم را به شکل زیر قبول دارد GAMES.
حال کلمه "بازی" را در گوگل سرچ کنید. مشاهده خواهید کرد که وب سایتهای زیادی که دامنه آنها شامل کلمه GAME
است وجود دارد اما گوگلآنها را قبول ندارد!
(نحوه اطلاع از خوانده شدن کلمه کلیدی توسط گوگل این است که بعد سرچ شدن یک کلمه، در صورت وجود کلمه کلیدی در آدرس وب سایت، کلمه کلیدی موجود در وب سایت را پر رنگ و با فونت bold به نماش میگذارد.)
پس گوگل به اشتباه وبسایتی را با فونت BOLD به نمایش میگذارد که به شکل روبرو کلمه گیم را به کار بود باشدGAMES .در صفحه نمایش داده شده یکی از وب سایتها نامش GAME SKY است و گوگل حرفS که مربوط به کلمه SKY است را جزو کلمه گیم به حساب میآورد GAMES KY؛ در نتیجه آن را به عنوان سایتی که دارای کلمه کلیدی است، اشتباه به نمایش میگذارد.
پسوندمناسب:


پسوندهای محلی و رایگان
کدام پسوند بهتر است؟
شاید تا به حال شاید زیاد شنیده باشید یا برایتان جا افتاده باشد که فلان دامنه بهتر از بقیه دامنهها است. حال سوال پیش میآید که آیا واقعا پسوند بر روی سئو تاثیرگذار است؟
اجازه دهید با یک مثال توضیح دهم. فرض کنید شما به دنبال خرید "گوشی آیفون" هستید و در گوگل این کلمه را سرچ میکنید. آیا تا به حال به پسوند وب سایت موردنظر خود نگاه کردهاید؟ پس از جستجو گوگل به شما دو جستوجو نشان میدهد:
IPHONE.MUSIC
فردی که به دنبال خرید آیفون است و از کاربرد پسوندها با خبر هست، حتما میداند که پسوند داتکام مخصوص وب سایتهای تجاری و پسوند داتموزیک مخصوص سایتهای موزیک است. به نظر شما بر روی کدام یک کلیک میکند؟ حال برعکس اگر به دنبال موزیک بود چطور؟
اگر مثبت و عاقلانه به این قضیه نگاه کنیم، متوجه میشویم چنانچه موتورهای جستوجو تفاوتی میان پسوندها قائل نشوند، این خود جستوجوگر است که انتخاب میکند به سایت شما رجوع کند یا سایت دیگری.
بهتر است در انتخاب پسوند سایت خود کمی بیشتر تامل کنیم چرا که با گسترش وب، روز به روز پسوندهای بیشتر وارد این عرصه میشوند. اگر قصد جذب بازدید کننده ثابت برای خود را دارید، بهتر است یکی از دامنههای جا افتاده در بین مردم را برای خود انتخاب نمایید یادآوری دامنه داتکام به مراتب سادهتر از بخاطر سپردن دامنههای زیر است.

خرید تمامی پسوندهای دامنه
چنانچه خواستید وب سایتی با آدرس دلخواه را ثبت کنید: academyit.net
حتما پسوندهای دیگر موجود را نیز ثبت و خریداری کنید.

1) با توجه به قوانینی که در کشور ما وجود دارد و مدتی ارگان ساماندهی، حساسیتی نسبت به سایتهای دانلودی از جمله دانلود آهنگ، فیلم و غیره نشان میداد؛ این وب سایتها در صورتیکه از دامنههای بینالمللی استفاده میکردند، موظف بودند تا سایت خود را به دامنه ملی انتقال دهند در غیر این صورت فیلتر میشدند.
2) به دلیل تحریم بودن ایران، وب سایتها با دامنه ملی (دات آی آر) امکان استفاده از تبلیغات گوگل را ندارند؛ پس اگر شما این دامنه را داشته باشید نمیتوانید از تبلیغات درگوگل استفاده کنید.
3) جلوگیری از کپی رایت. معمولا وقتی وب سایتی به پیشرفت چشمگیری برسد بقیه افراد سعی میکنند دامنهای شبیه به وب سایت مورد نظر با دیگر پسوندها را ثبت کنند. در سالهای اخیر مشاهده شده است که دامنههای سایتهای معروف را با پسوندهای متفاوت با قیمت میلیونی به فروش رساندهاند.
4) در تبلیغات تلویزیونی و رسانهای ایران، افراد تنها مجوز معرفی سایت خود با دامنه ملی را دارند.
بخش سوم و چهارم: فایل ها و فولدرهاs
عمق: به تعداد فولدرهای یک دامنه عمق میگویند:
استفاده از اعداد به جای حروف در دامنه، مخصوصا در مدیریت محتوایوردپرس و وبلاگها به هیچ عنوان توصیه نمیشود. چنانچه این مورد را تا به حال درنظر نگرفتهاید به تنظیماتورپرس مراجعه نمایید و تغییرات لازم را انجام دهید.
تعداد مناسب عمق سایت: حداکثر 2 یا 3 عمق برای هر مطلب در نظر بگیرید. در غیر اینصورت با وجود عمق بیشتر صفحات دیرتر درگوگل ایندکس میشوند؛ همچنین کاربر برای دسترسی به محتوای مورد نظر خسته و دچار سردرگمی خواهد شد.